V café Štrúdl v Českém Krumlově má každý měsíc svůj speciální štrúdl

(Český Krumlov) – První „domácí štrúdlárna“ v jižních Čechách začala fungovat v loňském roce v Českém Krumlově a její věhlas stále roste. Kavárna café Štrúdl sídlí v nově zrekonstruovaném hotelu Latrán, přímo pod českokrumlovským zámkem v místech dřívějšího severního hradebního opevnění a původní Latránské brány.

S1

Všechny štrúdly v café Štrúdl jsou denně čerstvé, 100% domácí výroby, od vlastního listového těsta až po upečení přímo v kavárně. Na výběr jsou čtyři sladké štrúdly: jablečná klasika s jablky z odrůdy Idared (Chelčicko-lhenická oblast), hruškový štrúdl s ořechy, tvarohový štrúdl s višněmi a makový s mandlemi – podávané se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou nebo vanilkovým krémem. Příjemným kontrastem jsou tři slané verze štrúdlů, výborné coby lehký oběd či svačinka.

S2

V doprovodu s trhaným listovým salátem a dipem z kysané smetany je k dispozici štrúdl se šunkou, pórkem a smetanou, štrúdl s kuřecím masem, sušenými rajčaty a cuketou i vegetariánský se špenátem, nivou a žampiony.

Vyhlášenou specialitou českokrumlovského café Štrúdl jsou sezónní štrúdly podle aktuálního kulinářského kalendáře. Červenci vládne višňový štrúdl s tvarohem, srpen je ve znamení borůvek, tedy borůvkového štrúdlu s mascarpone a září patří štrúdlu s lesními houbami, špenátem a nivou.

S3

Kapacita café Štrúdl je 26 míst k sezení, letní zahrádka nabízí venkovní posezení pro 9 osob. Štrúdl je samozřejmě možné koupit i „s sebou“. Problém je tak vlastně jen jediný – který ze zdejších neodolatelných kousků ochutnat nejdříve? Otevřeno je každý den od 11 do 18 hodin.

(BN)