Jak získat zakázku v luxusním resortu na Maledivách?

(Trutnov) – Ne nadarmo se říká „zlaté české ručičky“. Téměř dva roky realizovala trutnovská firma GAST-PRO zakázku v Indickém oceánu na exotických Maledivách. Výhra v tendru nebyla zas tak velkým překvapením, jelikož resort VELAA ISLAND PRIVATE RESORT  budoval silný český investor a společnost GAST-PRO se v České republice pro gastro provozy řadí mezi přední firmy v tomto oboru.

M1

Václav Flandera při rozhovoru naráží hlavně na to, že důležité je dělat byznys s vidinou dalších budoucích obchodních partnerství. Nejlepší pro obchod je podle něj nejen kvalitní péče a co nejkomplexnější servis, ale i šíření dobrého jména mez klienty a partnery. Řada kontaktů pak přijde sama. Propojování byznysu s dalšími subjekty rozšiřuje partnerskou základnu a to spolehlivě rodí nové zakázky.

M4

Jak dlouho už v oboru vybavení pro gastro provozy pracujete?
V tomto oboru pracuji od roku 1993.

Proč jste zvolil Trutnov a okolí za hlavní výchozí bod vašich zakázek?
Hlavním motivem je samozřejmě naše bydliště. V neposlední řadě však potenciál Krkonoš a okolí jako jedné z našich hlavních turistických atraktivit. V porevoluční době byly Krkonoše podle hesla „Hory patří pracujícím“ hustě zastavěny podnikovými rekreačkami a odborářskými hotely, které bylo nutné zprivatizovat a přizpůsobit standardům obvyklým v zahraničí. Zde se skrývala jedna z příležitostí pro náš obor.

Jsou ještě zakázky na horách v oblasti gastro provozů stále lukrativní?
V současné době je objem nových zakázek na horách podstatně nižší, ale vzhledem k širokému sortimentu našich služeb dnes umíme nabídnout našim zákazníkům denní servis a distribuci obrátkového doplňkového sortimentu, což doplňuje a částečně nahrazuje útlum v investicích.

Čím se nejvíce odlišujete od vaší konkurence / V čem jste výjimeční?
Především dvacetiletou historií spojenou se zkušenostmi a špičkovými referencemi, bez kterých se naše práce nedá dělat dobře. Dále pak nebývalou stabilitou našeho týmu a komplexním rozsahem našich služeb, které zahrnují vše, co zákazník v našem oboru potřebuje a hledá. Odborné i technické poradenství, projekci, přípravu a koordinaci zakázek, dopravu, montáž, špičkový servis s nepřetržitou službou a v neposlední řadě odbornou gastro prodejnu s hotelovým a restauračním inventářem. Pro všechny naše činnosti jsme si vytvořili vlastní prostorové a technické zázemí s kvalitním vybavením, které zahrnuje i školící DEMO kuchyni ve které si zákazníci mohou pod vedením našeho šéfkuchaře Jardy Brdičky vyzkoušet nejmodernější technologie a kuchařské postupy.

M2

Co pro vás bylo zatím tím největším úspěchem v kariéře?
Naším bezesporu největším úspěchem v kariéře je realizace komplexní dodávky technologií do nově vybudovaného VELAA ISLAND PRIVATE RESORT  na Maledivách, který vznikl v loňském roce na původně pustém ostrově uprostřed indického oceánu. V této zakázce jsme uspěli v silné konkurenci z celého světa a dokázali jsme z podkrkonošského Trutnova zajistit nejen projekci zakázky a koordinaci stavební přípravy, ale i kompletní dodávku gastro technologií a chladících zařízení do cca 30 restaurací, barů, přípraven a skladů a ostatních objektů na ostrově. Restaurace ARAGU na ostrově aspiruje na Michelinské hvězdy, resort byl vyhlášen nejlepším a nejlépe vybavených resortem na Maledivách.

Jak jste dokázali zvítězit v tendru takto lukrativní zakázky?
Obrátilo se na nás architektonické studio, se kterým jsme v minulosti realizovali řadu zakázek. Na základě projektu jsme pak byli osloveni přímo investorem do výběrového řízení. Rozsáhlého a složitého tendru se zúčastnila celá řada renomovaných společností z celého světa a proto pro nás byl úspěch v soutěži nejen velkou satisfakcí, ale i přijetím značné odpovědnosti a závazku.

M3

A podařilo se?
Každým dnem jsme očekávali překážku, kterou nebudeme schopni překonat, ale nakonec jsme vše zvládli a dotáhli do úspěšného konce. Resort Velaa Private Island je projektovaný pro cca 150 hostů o které bude pečovat 250-300 osob personálu. Dnes, se snažíme každou zakázku realizovat s vidinou následného obchodu. Nejlepší zákazník je ten, který se vrací. Ideální je, pokud si nás navíc všimne někdo z dalších partnerů podílejících se na zakázce.

Společnost GAST-PRO s.r.o. v Trutnově působí již od roku 1993 a má za sebou nejen zde řadu vydařených zakázek. Firma disponuje širokou škálou referencí po celé České republice od menších specifičtějších provozů – restaurací, barů a menších hotelů k velkým průmyslovým objektům jako školní, nemocniční či závodní jídelny.

(BN)